
Urządzenia i Akcesoria
Pâté périgourdin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 48 godz.
1200 g
Składniki
La veille
-
de foie gras de canard cru 1 lobe éveiné400 g
-
de fleur de sel2 pincées
-
de poivre moulu½ c. à café
-
d'armagnac30 g
Le jour même
-
d'échine de porc, désossée préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)500 g
-
de foie de porc préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)100 g
-
de gorge de porc préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)200 g
-
de sel1 c. à café bombée
-
de piment d'Espelette2 pincées
-
œuf1
-
de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles30 g
Wartości odżywcze na 1200 g
Kalorie
4495 kcal /
18789 kJ
Białko
217 g
Tłuszcz
399 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Balade Sud-Ouest
10 Przepisów
Francja
Francja