Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de foie gras de canard cru, 1 lobe éveiné
- 2 pincées de fleur de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 30 g d'armagnac
Le jour même
- 500 g d'échine de porc, désossée, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 100 g de foie de porc, préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 200 g de gorge de porc, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 1 c. à café bombée de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 30 g de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 18789 kJ / 4495 kcal
- Białko
- 217 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 399 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2h 35min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Pâté de campagne
48h
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72 godz.
Terrine de campagne
4h 30min
Baba au rhum
3 Std.
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine de canard
24h
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Pâté de lapin en croûte
5 Std. 30 Min
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Garbure
1 Std. 10 Min