![Pâté périgourdin Pâté périgourdin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AC23B335-C310-418F-8465-378DDC13B6C6/Derivates/10913110-2343-41BE-A084-AFAD46897276.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de foie gras de canard cru, 1 lobe éveiné
- 2 pincées de fleur de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 30 g d'armagnac
Le jour même
- 500 g d'échine de porc, désossée, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 100 g de foie de porc, préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 200 g de gorge de porc, préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
- 1 c. à café bombée de sel
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 30 g de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 18789 kJ / 4495 kcal
- Białko
- 217 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 399 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâté de lapin
2h 35min
Nage de saint-jacques
1h 20min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Terrine de canard
24hod.
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24hod.
Cailles farcies
1h 15 min
Pain d'épices surprise
24hod.
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Craquelins garnis de brouillade aux crevettes
25 Min
Rillettes de poulet
6 godz.
Pâté de campagne
48h
Sauce périgourdine
35 min