Pâté périgourdin

Pâté périgourdin

4.3 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 48 godz.
1200 g

Składniki

La veille
  • de foie gras de canard cru 1 lobe éveiné
    400 g
  • de fleur de sel
    2 pincées
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • d'armagnac
    30 g
Le jour même
  • d'échine de porc, désossée préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
    500 g
  • de foie de porc préalablement congelé (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
    100 g
  • de gorge de porc préalablement congelée (30 minutes) en petits morceaux (2 cm)
    200 g
  • de sel
    1 c. à café bombée
  • de piment d'Espelette
    2 pincées
  • œuf
    1
  • de truffes fraîches ou en conserve, émincée en fines lamelles
    30 g

Wartości odżywcze na 1200 g

Kalorie 4495 kcal / 18789 kJ
Białko 217 g
Tłuszcz 399 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...