![Charlotte aux framboises Charlotte aux framboises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eb9f1e53-da63-42d8-ba91-b2b783518ba5/Derivates/39f4bcfe-aacd-4397-b418-5fbbddd0c69b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 50 g de framboises fraîches
- 1 citron vert non traité (le zeste et le jus)
La crème
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 600 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 13 biscuits à la cuillère
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à café bombée de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2130 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3h 35min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30 phút
Bavarois poire-chocolat
14 Std. 30 Min
La dacquoise aux fruits d'été
15 Std. 45 Min
Charlotte chocolat-coco
12h
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Entremets façon tiramisu
5 Std.
Fraisier
12h 45min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Bûche roulée vanille-chocolat
2h
Charlotte mangue-Passion
5 Std.
Bavarois pêche et fruits d'été
12h 45min