Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 50 g de framboises fraîches
- 1 citron vert non traité (le zeste et le jus)
La crème
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 600 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 13 biscuits à la cuillère
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à café bombée de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2130 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8 godz.
Charlotte chocolat-coco
12 godz.
Tarte briochée ricotta et fruits rouges
3 Std. 25 Min
Le vendômois
5h
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Terrine en mousse de fruits
4 godz. 30 min
Bavarois Passion-coco
8h 10min
Verano
12h 45min
Tiramisu aux fraises
4 godz. 30 min
Tiramisu citron vert et framboises
25min
La dacquoise aux fruits d'été
15h 45min
Charlotte mangue-Passion
5h