Flan pâtissier au chocolat

Flan pâtissier au chocolat

4.7 359 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

La pâte de cacao
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    135 g
  • de lait
    35 g
  • jaune d'œuf
    1
  • de beurre en morceaux
    75 g
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de cacao en poudre non sucré
    15 g
Le flan au chocolat
  • de lait
    500 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de jaunes d'œufs (6 jaunes env.)
    120 g
  • de sucre en poudre
    130 g
  • de farine de blé
    20 g
  • de fécule de maïs
    25 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 486.8 kcal / 2038.3 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 29.8 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...