Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de sucre en poudre
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de beurre demi-sel
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à soupe de sucre vanillé
- 7 poires, pelées, égrainées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1238.5 kJ / 296 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 207.3 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45 Min
Gâteau aux fruits
55 Min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50 menit
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Gâteau pommes-cannelle
1j
Gâteau aux pêches
55 Min
Gâteau super pomme
55 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 Min
Tarte poire-chocolat
55 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1j
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1j
Tarte aux pommes sur lit de compote
1j 30 menit