Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de levure boulangère sèche
- 100 g de lait, et 3 c. à soupe pour la finition
- 260 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de beurre, en morceaux
- 150 g de pralines roses
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Sablés à la confiture
1h 40min
Bugnes du carnaval
3 Std. 35 Min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Saucisse de morteau briochée
5hod. 25min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Galette des Rois express
50min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Gâteau marbré à la vapeur
1h 40min
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min