Gâteau tatin aux pommes caramélisées

Gâteau tatin aux pommes caramélisées

4.4 214 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 parts

Składniki

  • 500 g de pommes Golden coupées en dés d'1 cm de côté
  • 180 g de cassonade
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 100 g de sucre en poudre
  • 2 c. à soupe d'eau
  • 110 g de beurre en morceaux
  • 120 g de farine
  • ½ sachet de levure chimique
  • 150 g de lait
  • 2 œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 4 g
Kalorie 1531 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...