Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes Golden, coupées en dés d'1 cm de côté
- 180 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 110 g de beurre, en morceaux
- 120 g de farine
- ½ sachet de levure chimique
- 150 g de lait
- 2 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1531 kJ / 367 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux au caramel salé
1 Std. 40 Min
Moelleux à la clémentine
50 min
Moelleux aux pommes
50 min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Quatre-quarts aux poires
55min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 min
Gâteau aux poires
50 min
Gâteau à l'ananas caramélisé
40 Min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.
Tarte poire-chocolat
55min
Tarte normande
1h 25min