Gâteau tatin aux pommes caramélisées

Gâteau tatin aux pommes caramélisées

4.4 208 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 parts

Składniki

  • de pommes Golden coupées en dés d'1 cm de côté
    500 g
  • de cassonade
    180 g
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    2 c. à soupe
  • de beurre en morceaux
    110 g
  • de farine
    120 g
  • de levure chimique
    ½ sachet
  • de lait
    150 g
  • œufs
    2

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 367 kcal / 1531 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...