Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de farine de blé
- 120 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.6 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 godz. 45 min
Semoule au chocolat
50min
Crème dessert
15min
Crème dessert au caramel
1h
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crème express chocolat-vanille
20 min
Crème dessert saveur madeleine
20 min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Crème dessert aux noisettes
2u. 40min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème au café
2h 30 min
Œufs au lait et à la vanille
5h