Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 15 g de farine de blé
- 120 g de chocolat au lait praliné, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 972.6 kJ / 231.9 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 89 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6 Std. 45 Min
Crème dessert
15min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15min
Crème dessert au caramel
1h
Riz au lait au chocolat
1sa 5 dk
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Œufs au lait et à la vanille
5h
Crème au café
2h 30min
Crème dessert à la vanille
1 godz. 25 min
Crème express chocolat-vanille
20min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Semoule au chocolat
50 Min