Layer cake au lemon curd

Layer cake au lemon curd

4.2 51 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de beurre pour le moule
    10 g
  • de farine tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
    120 g
La garniture
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • de mascarpone
    400 g
  • de lemon curd
    250 g
La sauce au citron
  • de jus de citron
    120 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de lemon curd
    30 g
  • de beurre bien froid, coupé en petits cubes
    110 g
  • le zeste d'un citron jaune non traité

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 779 kcal / 3249 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...