![Layer cake au lemon curd Layer cake au lemon curd](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C8EC6996-5785-4205-9838-5937E6821DFC/Derivates/8d72d7e7-eea0-4e24-b51f-92a961eec8f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 120 g de farine, tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
La garniture
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de mascarpone
- 250 g de lemon curd
La sauce au citron
- 120 g de jus de citron
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de lemon curd
- 110 g de beurre bien froid, coupé en petits cubes
- le zeste d'un citron jaune non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3249 kJ / 779 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 52 g
Alternatywne przepisy
Crème diplomate aux fruits
1h
Crème d'amande
10min
Génoise au chocolat
45 Min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Number cake du Nouvel An
3h
Génoise
50 Min
Cupcakes à la vanille
12 godz.
Fraisier
12h 45min
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Cupcakes pommes et caramel
40 min