Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di prosciutto cotto a cubetti
- 50 g di provola dolce a pezzi
- 500 g di asparagi selvatici, puliti
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa o 0.5 dado
- 600 g di acqua
- 6 uova
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 dk
Bietole con emulsione di pomodorini
50 dk
Frittata alle zucchine
40 dk
Frittata zucchine, carote e cicoria
50 dk
Frittata di asparagi e frutta secca
1sa
Scaloppine agli asparagi
1sa
Carciofi ripieni
50 dk
Carciofi romani gratinati
45 dk
Frittata di bietole, patate e cipolla
55 dk
Frittata con carciofi
40 dk
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1h 20min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 dk