Wersje kompatybilne
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 1 diente de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de pimentón dulce
- 40 g de brandy
- 800 g de agua
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 250 g de almejas frescas
- 100 g de cebolla
- 70 g de tomate
- 20 g de puerro
- 150 g de champiñones
- 700 g de patatas chascadas en trozos
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 30 g de arroz de grano redondo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1168 kJ / 279 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 487.2 mg
Alternatywne przepisy
Potaje con buñuelos de arroz
1h
Potaje de vigilia
30 dk
Sopa marinera asturiana
30 dk
Potaje de Cuaresma con langostinos
50 min
Sopa de pescado y arroz
45 min
Fabes con pulpo
45 min
Patatas mare nostrum
1h
Potaje de sepia con garbanzos
40 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso marinero
1h 20min
Alubias con gambas
20 min