Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
8 rzodkiewek z liśćmi
-
1 cytryna ekologiczna
-
100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
-
20 g liści mięty, świeżych
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 sałata masłowa tylko liście, podzielona na kawałki
-
500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
1000 g jogurtu naturalnego1000 g maślanki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
575 mg
Białko
12 g
Kalorie
1063 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20 min
Hummus z bobu
1 godz.
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego z resztek warzyw
45 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Placki dyniowe z ricottą
30 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Suflety kalafiorowe
55 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Quiche z tofu i szpinakiem
1 godz. 50 min
Hummus z dyni
1 godz.