
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
rzodkiewek z liśćmi8
-
cytryna ekologiczna1
-
orzeszków ziemnych, niesolonych100 g
-
liści mięty, świeżych20 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
sałata masłowa tylko liście, podzielona na kawałki1
-
ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki500 g
-
ząbki czosnku2
-
maślanki1000 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
254 kcal /
1063 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
575 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Cukinie z miętą
30 min
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
1 godz.
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 min
Zupa krem z liści boćwiny z komosą ryżową i czarną fasolą
1 godz.
Zupa krem z kurek
40 min
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
15 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Hummus z dyni
1 godz.
Pesto ze szczawiu
10 min