
Wersje kompatybilne
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 rzodkiewek, z liśćmi
- 1 cytryna, ekologiczna
- 100 g orzeszków ziemnych, niesolonych
- 20 g liści mięty, świeżych
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 sałata masłowa, tylko liście, podzielona na kawałki
- 500 g ogórków (ok. 2 szt.), ze skórką, pokrojonych na kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1000
g maślanki
lub 1000 g jogurtu naturalnego - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 575 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułki i knedel na parze
1godz.
Jogurt naturalny na Varomie
12godz.
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5godz.
Fasolka po bretońsku na szybko
35min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Cukinie z miętą
30min
Hummus z gotowanych buraków z pomarańczą
20min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10min
Miękki ser kozi w ziołach
18godz.
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1godz. 15min
Delikatne rumienienie 350 g cebuli szalotki
25min