Crema de coliflor y garbanzos

Crema de coliflor y garbanzos

4.6 117 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Crujientes de batata y remolacha
  • 70 g de batata en rodajas de aprox. 2 mm
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • 2 pellizcos de sal en escamas
  • 70 g de remolacha cruda en rodajas de aprox. 2 mm
Crema
  • 1 chalota (aprox. 30 g) en mitades
  • 1 diente de ajo
  • 30 g de aceite de oliva y algo más para decorar
  • 400 g de ramilletes de coliflor
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 cucharadas de semillas variadas (pipas de girasol y calabaza, sésamo, amapola, etc.)
  • 600 g de caldo de verduras
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 40 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1 mg
Białko 15 g
Kalorie 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...