Salmón con cuscús, verduras y salsa de cúrcuma

Salmón con cuscús, verduras y salsa de cúrcuma

4.6 137 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • diente de ajo
    1
  • hojas de albahaca fresca
    6
  • de aceite de oliva (y algo más para regar y engrasar)
    60 g
  • lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (aprox. 130-150 g c/u)
    6
  • de sal
    3 - 4 pellizcos
  • de pimienta molida
    2 pellizcos
  • de agua
    500 g
  • de concentrado de caldo de verduras casero
    1 cucharada colmada
    1 pastilla de caldo de verduras
  • de zanahoria en rodajas de 5 mm
    250 g
  • de calabacín en dados de 2 cm
    250 g
  • de cuscús de grano medio
    250 g
  • de cebolla
    30 g
  • de leche
    250 g
  • de harina de trigo
    10 g
  • de cúrcuma molida
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 534 kcal / 2234 kJ
Białko 35.8 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 36.9 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Sód 895.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...