Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de aceite de oliva
- 200 g de berenjena en dados de 2 cm
- 1500 g de agua
- 1 ½ - 2 ½ cucharaditas de sal
- 350 g de pasta corta seca (Plumas Nº6 Gallo®)
- 240 g de corazones de alcachofa en conserva (lavados y escurridos)
- 40 g de queso parmesano en trozos
- 20 g de piñones
- 6 - 8 hojas de albahaca fresca
- ½ - 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2880 kJ / 689 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 270.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne rigate con setas para dos
25min
Batatas rellenas de atún y espinacas
1 godz.
Pasta con salsa de calabacín, langostinos y espinacas
1 godz.
Raviolis con salsa de calabacín
30 min
Pasta con pesto de aguacate y nueces
15min
Pasta de lenteja roja con espinacas, tomates secos y nueces
20min
Ensalada de espárragos, boquerones y queso fresco
40min
Ensalada pesto de berenjena salteada con arroz
1 godz.
Farfalle con salmón y pesto
40min
Salmón con patatas y calabacín
1 godz. 15 min
Rigatoni en verde con langostinos dorados
30 min
Tallarines con pesto de remolacha
2 godz. 35 min