Plumas con pesto de alcachofa y berenjenas salteadas

Plumas con pesto de alcachofa y berenjenas salteadas

4.5 69 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 90 g de aceite de oliva
  • 200 g de berenjena en dados de 2 cm
  • 1500 g de agua
  • 1 ½ - 2 ½ cucharaditas de sal
  • 350 g de pasta corta seca (Plumas Nº6 Gallo®)
  • 240 g de corazones de alcachofa en conserva (lavados y escurridos)
  • 40 g de queso parmesano en trozos
  • 20 g de piñones
  • 6 - 8 hojas de albahaca fresca
  • ½ - 1 diente de ajo (opcjonalnie)
  • 1 pellizco de pimienta negra molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 270.1 mg
Białko 12.8 g
Kalorie 2880 kJ / 689 kcal
Tłuszcz 35.1 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 19.7 g
Węglowodany 80.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...