Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coq au vin
- 4 chicken Marylands, jointed, trimmed and skin on
- 12 eschalots, peeled
- 200 g shortcut bacon rashers, trimmed and cut into pieces (2 cm)
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp sea salt
- ground black pepper, to season
- 200 g white wine
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 200 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into quarters
- 20 g salted butter
Mashed potato
- 1000 g floury potatoes, peeled and cut into slices (1 cm - see Tips)
- 1 tsp sea salt
- 350 g milk
- 30 g butter, cut into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4652 kJ / 1111.9 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 114.6 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 14.7 g
- Sód
- 2036.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50 min
Chicken and risoni bake
1 godz. 15 min
Ossobuco with orange and fennel salad
2 godz. 45 min
Braised Lamb Shanks
3u. 35min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55 dk
Beef stew with gnocchi
3 godz. 15 min
Swedish meatballs and mash
50 min
Yiayia's Pastitsio
1 godz. 40 min
Low waste chicken lasagne
1 godz. 30 min
Baked Chicken Pizzaiola
55 dk
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min