Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
- 40 g vegetable oil
- 200 g beef rump steak, cut into strips (4-5 cm)
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 40 g caper berries, drained and cut into halves (optional)
- 120 g cherry tomatoes, cut into halves
- 70 g rocket
- 1 avocado (ripe), flesh only, cut into cubes (1 cm)
- 30 g walnuts
- 20 g lime juice
- 10 g honey
- ¾ tsp salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 5056 kJ / 1203.8 kcal
- Białko
- 52.9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 101.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 13.9 g
- Sód
- 2288 mg
Alternatywne przepisy
Beef fajitas
30 Min
Chinese five spice beef cheeks
4 Std. 25 Min
Chicken teriyaki
20 Min
Seared Steak Rocket Salad
35 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2 Std. 10 Min
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30 Min
Seared Steak Rocket Salad
35 Min
Korean barbecue pork with rice salad
40 Min
Red pesto chicken salad
35 Min
Beef and mushroom stroganoff
40 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Chicken chasseur
1h 50 min