Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plum sauce
- 4 dried pitted prunes
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 tsp star anise
- ½ tsp Chinese five spice
- 100 g raw sugar
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tbsp tamari
- 80 g water
- ½ tsp sea salt
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha® sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 480 g water
- 20 g peanut oil
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 300 g jasmine rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2195.9 mg
Alternatywne przepisy
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 Min
Korean beef bulgogi (TM6)
1h 30min
Pulled pork burgers
4 Std. 20 Min
Southern-style chicken
40 min
Low waste chicken lasagne
1h 30min
Korean barbecue pork with rice salad (MEATER+®)
40 min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2 Std.
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3小时 5 分钟