Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plum sauce
- 80 g water
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tsp star anise
- 100 g raw sugar
- 1 tbsp tamari
- ½ tsp sea salt
- 4 dried pitted prunes
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- ½ tsp Chinese five spice
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 300 g jasmine rice
- 20 g peanut oil
- 480 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 100.1 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2195.9 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Asian-style pork noodles
1h
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Chunky bolognese
50 min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 min
Sticky sesame chicken
40 min
Family chicken galette
1sa 55 dk
Sweet and sour pork
40 min
Chicken teriyaki
20 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min