Rhubarb and vanilla strawberry jam

Rhubarb and vanilla strawberry jam

4.8 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
550 g

Składniki

  • raw sugar
    200 g
  • vanilla bean cut into halves
    1
  • rhubarb trimmed and cut into pieces (4 cm)
    450 g
  • strawberries hulled and cut into halves
    100 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 550 g

Sód 75.7 mg
Białko 5 g
Kalorie 3787.8 kJ / 905.3 kcal
Tłuszcz 1.2 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 226.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...