Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oranges in caramel syrup
- 4 blood oranges, room temperature (see Tips)
- 120 g freshly squeezed blood orange juice (approx. 2 oranges)
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
Sabayon
- 80 g white sugar
- 6 egg yolks (see Tips)
- 60 g dry white wine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2128.5 kJ / 506.8 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 105.3 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 27.3 mg
Alternatywne przepisy
Baked artichoke dip
35 Min
Lemon and caper aioli
15min
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15min
Steamed banana puddings with honey ginger crème anglaise
35 Min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2h
Savoury herb baked ricotta
2h 40min
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Cornbread with jalapeño honey butter
55 Min
Fruit coulis
10 Min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min