Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)

Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)

4.0 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Oranges in caramel syrup
  • blood oranges room temperature (see Tips)
    4
  • freshly squeezed blood orange juice (approx. 2 oranges)
    120 g
  • white sugar
    250 g
  • water
    1070 g
  • glucose syrup
    20 g
  • white vinegar
    50 g
Sabayon
  • white sugar
    80 g
  • egg yolks (see Tips)
    6
  • dry white wine
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 27.3 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2128.5 kJ / 506.8 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 105.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...