Pappardelle al ragù di agnello

Pappardelle al ragù di agnello

3.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di pecorino a pezzi (3 cm)
  • 400 g di polpa di agnello a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di carote a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di cipolle bianche a pezzi (2-3 cm)
  • 1 rametto di rosmarino fresco gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino rosso
  • 150 g di pomodori, tipo San Marzano a pezzi (2-3 cm circa)
    150 g pomodori pelati, a pezzi (2-3 cm circa)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 360 g di pasta all'uovo secca tipo pappardelle

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30.8 g
Kalorie 3059.9 kJ / 731.3 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...