Torta rovesciata al radicchio di Chioggia

Torta rovesciata al radicchio di Chioggia

4.2 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Pasta brisée
  • 125 g di farina bianca tipo 0
  • 50 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 35 g di acqua
Ripieno
  • 20 g di mandorle sgusciate
    20 g di pistacchi al naturale
  • 50 g di miele
  • 50 g di burro
  • 1 arancia il succo spremuto fresco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 120 g di cipolla bianca in quarti
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 500 g di radicchio rosso di Chioggia pulito e a listarelle
  • 150 g di Asiago a fette (vedere consigli)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.4 g
Kalorie 2389 kJ / 675 kcal
Tłuszcz 47.9 g
Błonnik 5.7 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...