Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri (la parte bianca) a rondelle
- 35 g di burro a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di Whisky
- 75 g di acqua
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- 2 cucchiai colmi di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 3484 kJ / 834 kcal
- Białko
- 8.69 g
- Węglowodany
- 63.32 g
- Tłuszcz
- 52.67 g
- Błonnik
- 11.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di carote speziato
50min
Cipollata
1 godz.
Crema all'aglio
50min
Carote al Marsala
25 Min
Salsa alla birra e mele
35min
Salsa ricotta, basilico e miele
15 min
Purè di mele e sedano rapa
55min
Salsa piccante con cipollotti e coriandolo
10 min
Porri in agrodolce al Varoma
30 min
Salsa di cipolle al balsamico
35min
Salsa melanzane e mandorle
25 Min
Salsa al sedano (vegan)
15 min