Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di porri (la parte bianca) a rondelle
- 35 g di burro a pezzi
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di Whisky
- 75 g di acqua
- 50 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- 2 cucchiai colmi di semi di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 350 g
- Kalorie
- 3484 kJ / 834 kcal
- Białko
- 8.69 g
- Węglowodany
- 63.32 g
- Tłuszcz
- 52.67 g
- Błonnik
- 11.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Radicchio in saor
3 godz. 45 min
Risotto ai porri e burrata
35 Min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50min
Salsa di cipolle e mele
30min
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Emulsione di patate e sedano rapa con sfilacci di cavallo (di Sebastiano Rovida)
35 Min
Salsa di cipolle rosse e mele
40min
Salsa appetitosa
10 min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1h 30min
Risotto bianco con porri e mela
30min