Gratin di zucca e castagne

Gratin di zucca e castagne

4.5 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 g Emmental a pezzi (2-3 cm)
  • 600 g di acqua
  • 1000 g di polpa di zucca a tocchetti (3 cm circa)
  • 400 g di castagne cotte e pelate (vedere consigli)
  • 50 g di burro a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.1 g
Kalorie 938 kJ / 224 kcal
Tłuszcz 11.6 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...