Fischfilet in cremiger Lauchsauce

Fischfilet in cremiger Lauchsauce

4.7 91 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Fischfilets (z. B. Forelle, Saibling, Kabeljau), ohne Haut
    500 g
  • Salz etwas mehr für den Fisch und zum Abschmecken
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    etwas
  • Zitronensaft etwas mehr zum Beträufeln und zum Abschmecken
    20 g
  • Thymian, frisch
    4 Zweiglein
  • Lauchstange gewaschen
    1
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Öl
    20 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
  • Schlagobers
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 378 kcal / 1582 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...