Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g frische Fischfilets (z. B. Forelle, Saibling, Kabeljau), ohne Haut
- ½ TL Salz, etwas mehr für den Fisch und zum Abschmecken
- etwas Pfeffer, frisch gemahlen
- 20 g Zitronensaft, etwas mehr zum Beträufeln und zum Abschmecken
- 4 Zweiglein Thymian, frisch
- 1 Lauchstange, gewaschen
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 300 g Wasser
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 150 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1582 kJ / 378 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1 Std.
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55min
Zandergulasch
45 Min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2h
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1 Std.
Welsfilet mit Kräuter-Nuss-Haube auf Paprikagemüse
50 min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2h
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35 Min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1 Std. 30 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min