Tafelspitz mit Wurzelsauce

Tafelspitz mit Wurzelsauce

4.4 62 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln in Stücken
    200 g
  • Karotten in Stücken
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Lauch in Stücken (2 cm)
    100 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Wacholderbeeren
    2
  • Thymian, getrocknet
    2 TL
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Wasser und 2 EL für die Stärke
    850 g
  • Rotwein
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Tafelspitz (à 1600-1800 g)
    1
  • Öl zum Anbraten
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel)
    550 - 600 g
  • Maisstärke
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 556 kcal / 2324 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...