Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, in Stücken
- 100 g Karotten, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Lauch, in Stücken (2 cm)
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Wacholderbeeren
- 2 TL Thymian, getrocknet
- 40 g Butter, in Stücken
- 20 g Tomatenmark
- 850 g Wasser und 2 EL für die Stärke
- 200 g Rotwein
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 1 Tafelspitz (à 1600-1800 g)
- Öl zum Anbraten
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 550 - 600 g Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel)
- 1 EL Maisstärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 Std. 45 Min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1 Std.
Wirsingrouladen mit Hendlfülle und Paprikagemüse
1 Std.
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7h 10 min
Hirschragout mit cremiger Polenta
2h 20 min
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 Std.
Fischfilet in cremiger Lauchsauce
45 min
Kalbsrahmgulasch
1 Std.
Boef Stroganoff
50 Min
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1h 40 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Rindsrouladen
1ωρ. 30 λεπτ.