Zandergulasch mit Petersilerdäpfeln

Zandergulasch mit Petersilerdäpfeln

4.1 8 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    800 g
  • Salz
    1 ¾ - 2 TL
  • speckige Erdäpfel in mundgerechte Stücke
    700 g
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    1 - 2
  • rote Paprika (100 g in Stücken)
    250 g
  • Butter
    25 g
  • Paprikapulver, edelsüß
    1 EL
  • Paprikapulver, rosenscharf
    1 TL
  • grüne Paprika
    150 g
  • Weißwein
    100 g
  • Maisstärke (opcjonalnie) mit 1 EL Wasser verrührt
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    ½
  • Zanderfilets frisch oder aufgetaut
    500 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Schlagobers
    100 g
  • Sauerrahm
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 430 kcal / 1801 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1165 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...