Tacos con verdure e fagioli

Tacos con verdure e fagioli

4.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 pezzi

Składniki

  • 200 g di pomodori perino interi
  • 140 g di carote private dell'estremità e pelate
  • 160 g di zucchine senza estremità
  • 120 g di Gruviera a pezzi che si adattano al foro del coperchio
    120 g di Edam (formaggio olandese), a pezzi che si adattano al foro del coperchio
  • 50 g di cipolla a metà
  • 300 g di fagioli rossi in scatola scolati
  • 150 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale
    ¼ di dado per brodo vegetale
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 3 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 6 taco shells
  • peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
  • ½ mazzetto di coriandolo fresco tritato
  • 100 g di panna acida
  • 1 lime a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 513.8 mg
Białko 11.1 g
Kalorie 1054.4 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 13.6 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 23.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...