Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)

Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)

4.3 174 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    200 g
  • d'ail
    2 gousses
  • petit piment rouge frais épépiné
    1
  • de poivrons rouges coupés en dés
    350 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de tomates coupées en morceaux
    500 g
  • de haricots blancs en boîte (1 boîte)
    265 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 113.5 kcal / 477.5 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 14.8 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...