Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di carote, pelate e a rondelle (0.5)
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 400 - 410 g di farina tipo 00
- 8 fili di erba cipollina fresca
- 50 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606.5 kJ / 623 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 85.5 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di carote speziato
50min
Gnocchi verdi alla romana
1h 20min
Quiche ai finocchi e porri
1h 10min
Polpette di radicchio e ricotta
1h
Spatzle alla barbabietola
30min
Gnocchi di carote con crema di zucchine
1h 20min
Purè di carote e peperoni arrostiti
25min
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1h
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20min
Stoemp (purea di verdure)
35min
Tortini alle carote
50min
Penne al sedano
30min