Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di zucchero
- 350 g di farina manitoba + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 50 g di burro, a pezzi
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
Terminare la preparazione
-
16
mirtilli rossi disidratati
lub 16 uva passa - 16 pinoli
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1151.9 kJ / 275.1 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 38.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40min
Marshmallows
10h
Vasetti con lombrichi gommosi
1 Std.
Whoopie alle fragole
2 Std.
Orsetti di riso
1 Std. 30 Min
Pizza frescolina
1 Std. 40 Min
Mini donuts
4u.
Piccoli pandori con gocce di frutta
10h
Sandwich con crema alla vaniglia
2 Std.
Pain au chocolat
5h
Meringhette fantasma
12 Std. 30 Min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min