Wersje kompatybilne
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di mandorle pelate
- 200 g di latte
- 1 stecca di vaniglia e i semini estratti
- 140 g di miele di acacia
- 5 g di agar agar (vedere consigli)
- 300 g di panna (30-40% di grassi) fredda
- 50 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2962 kJ / 708 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Granita di caffè e spezie
20 min
Cassatelle pasquali
2h 50min
Granita di gelsi
15 menit
Granita al limone
15 menit
Granita di mandorle
10 min
Granita al cioccolato e ciliegie
10h 30min
Granita di mandorle e caffè con panna
6u. 20min
Granita al pistacchio
6h 30min
Rame di Napoli
3h
Panelle
1h 25min
Sfinci siciliane
2h 30min