Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di burro, morbido
- 100 g di zucchero
- 1 bustina di zucchero vanigliato (circa 8 g)
- 2 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 180 g di farina integrale
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 230 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 110 g di panna (30-40% di grassi)
- 18 mandorle pelate
- 100 g di confetti al cioccolato colorati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini al latte dolci
12h
Tortellini in brodo vegetariani
2h
Biscotti ciok
3 Std.
Biscotti di pasta frolla
1h 5 min
Maxi cannoncino ripieno
6 Std. 30 Min
Torta a scacchi
7h
Biscotti al cioccolato fondente
2 Std. 10 Min
Biscotti di Halloween con crema di cioccolato
2h
Torta renna al cioccolato
4h
Biscotti alla panna
55 min
Torta al cioccolato
1h
Il tiramisù
6 Std. 30 Min