Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di burro, morbido
- 100 g di zucchero
- 1 bustina di zucchero vanigliato (circa 8 g)
- 2 uova
- 200 g di farina tipo 00
- 180 g di farina integrale
- ¼ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 230 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 110 g di panna (30-40% di grassi)
- 18 mandorle pelate
- 100 g di confetti al cioccolato colorati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1053.9 kJ / 251.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 17.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata torronata
20min
Mattoncini al cioccolato e glassa colorata
1u.
Crêpes con confettura di lamponi
2u.
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15 Std.
Cioccolata calda con marshmallow
15min
Torta natalizia
3 Std. 25 Min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1h 40min
Cubo soffice di zucchine, limone e carruba con glassa al limone (di Mirko Ronzoni)
1h 10min
Crostata ai 3 cioccolati (senza glutine) di Damiano Carrara
4h
Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro
1u.
Torta renna al cioccolato
4h
Cheesecake cioccolato e nocciole
1h 10min