Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 150 g di burro freddo, a tocchetti
- 120 g di zucchero
- 3 tuorli
- 3 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 200 g di zucchero
- 135 g di albumi (circa 4 albumi)
- 200 g di frutta candita mista a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1823.9 kJ / 435.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 68.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.4 g
- Błonnik
- 88.1 g
- Sód
- 2.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con crema e amaretti al caffè
2u.
Zavata carsolina
5h
Virgin cocktail alla vaniglia chai
Brak ocen
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2u.
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
2u.
Crostata ai 3 cioccolati (senza glutine) di Damiano Carrara
4h
Millefoglie alle arance
4h
Biscotti tortina con crema al cioccolato
1h 40min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2u.
Torta pinguino
1h 30 min
Tronchetto al tiramisù
4h
Rotolo al tiramisù
3h 30min