Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio senza l'anima
- 40 g di cipolla bianca a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di zucchine a pezzi
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino di Tabasco (opcjonalnie)
-
4
foglioline di mentuccia, lavate e asciugate
lub 2 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate - 12 fette di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucchine con feta
50 dk
Vellutata di asparagi
45 dk
Vellutata di zucchine e zenzero
50 dk
Crema di zucchine
30 Min
Vellutata al cavolo viola e kefir
50 dk
Contorno di verdure
25 min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 dk
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di porri e radicchio
55 dk
Crema di lattuga e menta
35 dk
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 dk
Vellutata fredda di zucchine e menta
1 godz. 30 min