Crayfish pâté

Crayfish pâté

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • water
    1040 g
  • crayfish tails uncooked (approx. 250 g with shell)
    1 - 2
  • ice cubes
  • cold water
  • gelatine powder
    1 tsp
  • spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
    2
  • cream cheese
    120 g
  • sour cream
    120 g
  • lemon juice
    2 tsp
  • Tabasco® sauce to taste
  • sea salt to taste
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 136.2 kcal / 570 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 11.1 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 143.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...