Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 - 2 crayfish tails, uncooked (approx. 250 g with shell)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 2 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 570 kJ / 136.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 143.2 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min
Sticky pork ribs with cheesy coleslaw (Thermomix®️ Cutter, TM6)
26h 15min
Lime and ginger dressing
30 min
Beef stock paste
3h
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1 godz. 30 min
Plum sauce
55 min
Retro prawn cocktail
20 min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 min
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10min
Rachel Shanks's Roast beef with Yorkshires and gravy (TM6)
3h 15min