Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1040 g water
- 1 - 2 crayfish tails, uncooked (approx. 250 g with shell)
- ice cubes
- cold water
- 1 tsp gelatine powder
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 120 g cream cheese
- 120 g sour cream
- 2 tsp lemon juice
- Tabasco® sauce, to taste
- sea salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 570 kJ / 136.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 143.2 mg
Alternatywne przepisy
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Festive lobster pâté
4h 45min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15h 55min
Mushroom sauce
20min
Pineapple and orange glazed ham
2 Std.
Mornay Sauce
15 Min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1 godz. 40 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Lemonade scones
25 Min