![Estofado picoso de berenjena Estofado picoso de berenjena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1FD6BE6-56E3-4583-ABA2-6DA47A83234B/Derivates/230be1a9-f235-4080-8228-5e68361dc056.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 de chile de árbol fresco, sin tallos ni semillas, en trozos
- 450 g de berenjenas, en trozos (aprox. 2-3 cm)
- 1 - 2 pizca de sal
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cda de alcaparras, escurridas
-
150
g de puré de jitomate
lub 150 g de jitomate triturado - 4 hoja de albahaca fresca, y un poco más para decorar
- 20 g de azúcar
- 15 g de vinagre blanco
- 80 g de lentejas cocidas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta con estofado de hongos
35min
Curry katsu de tofu vegano
30 Min
Curry de coco y garbanzos con arroz de brócoli
13 godz. 10 min
Pesto de espinacas y nueces
5 Min
Coliflor tikka masala
30 Min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2 godz. 35 min
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16h
Garam masala
5 Min
Hamburguesa de betabel con cebolla caramelizada
3 Std. 10 Min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55 Min
Pad thai
40 Min
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min