Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 de chile de árbol fresco, sin tallos ni semillas, en trozos
- 450 g de berenjenas, en trozos (aprox. 2-3 cm)
- 1 - 2 pizca de sal
- 40 g de aceite de oliva
- 1 cda de alcaparras, escurridas
-
150
g de puré de jitomate
lub 150 g de jitomate triturado - 4 hoja de albahaca fresca, y un poco más para decorar
- 20 g de azúcar
- 15 g de vinagre blanco
- 80 g de lentejas cocidas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 179 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35min
Coliflor tikka masala
30min
Albóndigas de Kale sin carne
30min
Curry de papa (Ala hodi)
40min
Cocción trigo bulgur (400 g) TM6
Brak ocen
Estofado Africano occidental de maní
50min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2 godz. 30 min
Curry verde thai vegetariano
35min
Curry de pescado con arroz basmati y bollos de yogur al vapor
50min
Curry de espinaca y queso fresco
13h
Curry de lentejas con coliflor rostizada en cocción lenta TM6
16 godz.
Vegetales rostizados con farro, aderezo de queso feta y limón
55 min