Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 echalot (aprox. 30 g)
- 1 diente de ajo, pelado
- 2 ramitas de albahaca (sólo las hojas) y un poco más para decorar
- 30 g de aceite de oliva
- 100 g de tocino, en cubos (1 cm)
-
400
g de calabaza almizclera (butternut squash), en trozos (2-3 cm)
lub 400 g de kabocha, en trozos (2-3 cm) - 100 g de papas, peladas y en trozos 2-3 cm
- 800 g de agua
- 1 ½ cubos de caldo de verdura
- 1 - 2 pizca de nuez moscada en polvo
- 1 - 2 pizca de sal, o al gusto
- 1 - 2 pizca de pimienta negra molida, o al gusto
- 250 g de ravioles de 3 minutos de cocción (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1695 kJ / 404 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1577 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacita
25min
Sopa de brócoli
15min
Sopa de verduras con fideos de omelette
50min
Sopa de zanahoria y espinacas
35 min
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50min
Risotto con calabacita y tocino
35 min
Crema de verduras y camarones
1h
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones
40min
Sopa de zanahoria y apio nabo con aceite de hierbas
45min
Crema de champiñones
20min
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones integrales
40min
Crema de elote y estragón
1h