Frango com arroz de açafrão e legumes a vapor

Frango com arroz de açafrão e legumes a vapor

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • frango (1000 g aprox.)
    1
  • azeite
    3 - 4 c. sopa de
  • mistura italiana de ervas secas
    2 c. sopa de
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • queijo parmesão cortado em pedaços
    30 g
  • água
    1300 g
  • caldo de galinha caseiro
    2 c. chá de
  • açafrão
    1 pitada de
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • arroz basmati
    200 g
  • cenoura cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    300 g
  • brócolos, só os raminhos
    250 - 300 g
  • manteiga
    2 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 767.8 kcal / 3212.4 kJ
Białko 48.3 g
Tłuszcz 47.7 g
Węglowodany 34.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 682.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...