Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ameixa cortada em pedaços
- 250 g maçã cortada em pedaços
- 250 g pera cortada em pedaços
- 250 g pêssego cortado em pedaços
-
160
g açúcar mascavado claro
lub 160 g açúcar amarelo - 15 g amido de milho
- 1 lima (raspa e sumo)
- 100 g avelã torrada
- 200 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 100 g manteiga fria
- 140 g natas
-
Gelado q.b. p/ servir
lub Creme inglês
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1927 kJ / 461 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Cheesecake de chocolate e café
3hod. 15min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Strudel de alheira
1h 20min
Bolo de cuscuz com fruta
1j 50 menit
Tarte leve de amora
1hod. 30min
Bolo salgado com curgete
45min
Quiche de beterraba
1hod. 30min
Bacalhau na broa
1h
Tarte tatin
2h
Bolo de tangerina
50min
Tarte de limão com mirtilos e amoras
1h 20min