Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ameixa cortada em pedaços
- 250 g maçã cortada em pedaços
- 250 g pera cortada em pedaços
- 250 g pêssego cortado em pedaços
-
160
g açúcar mascavado claro
lub 160 g açúcar amarelo - 15 g amido de milho
- 1 lima (raspa e sumo)
- 100 g avelã torrada
- 200 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- 100 g manteiga fria
- 140 g natas
-
Gelado q.b. p/ servir
lub Creme inglês
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1927 kJ / 461 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de lima com molho de morango
50 Min
Bolo de abóbora
1h 25 min
Tarteletes de amêndoa e orange curd
1ωρ. 50 λεπτ.
Tarte leve de amora
1ωρ. 30 λεπτ.
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35 Min
Tarte de abóbora de Halloween
2h
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1 Std. 15 Min
Crumble de amêndoa e pera
35 Min
Bolo de maçã e caramelo
1 Std. 15 Min
Crumble de amêndoa com pera
50 Min
Tarte de abóbora
1h 35 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40 min