Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g alperce seco
- 60 g passas de uva
- 60 g figo seco
- 130 g água
- 160 g leite
- 160 g iogurte grego
- 20 g óleo de girassol
- 1 c. sopa de mel
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 600 g farinha p/ bolos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 367.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aveia no forno com chocolate negro e frutos vermelhos
30 min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45 min
Bolachas de amendoim com chocolate
50 min
Pão recheado com cebola e queijo
1h 35 min.
Bolo de amendoim
35 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Brownies de beterraba
45 min
Bolo de laranja sem glúten
40 min
Pão doce de pequeno-almoço
1 godz. 30 min
Pão de cenoura
1h 40min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Brioche de abóbora
2h