Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g alperce seco
- 60 g passas de uva
- 60 g figo seco
- 130 g água
- 160 g leite
- 160 g iogurte grego
- 20 g óleo de girassol
- 1 c. sopa de mel
- 20 g fermento de padeiro fresco
- 600 g farinha p/ bolos, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 367.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2 Std.
Bolachas de aveia
20min
Pão alemão
2 Std.
Bola de azeite
2h 35min
Queques de banana e cranberries
45min
Madalenas de mel
35 Min
Rochedos de aveia, coco e mel
25 min
Granola de amêndoa e coco
45min
Bolo de amêndoa e xarope de clementina
55 Min
Pão de Aveia e Sementes
1 Std. 45 Min
Pão de cinco sementes
1h 50min
Queques de queijo feta e tomate cereja
40min