Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 belles pommes de terre farineuses
- 35 g d'échalotes
- 20 g de beurre
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés
- 200 g de poulet, coupé en morceaux (1 cm)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 - 4 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 372.5 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 548.3 mg
Alternatywne przepisy
Cannelloni de courgette bolognaise
1j 20 menit
Pommes de terre farcies au chorizo
50 menit
Poulet à la crème, champignons et purée pomme-panais
1j
Lasagne de courgette
50 menit
Pomme de terre farcie au poulet
1j 25 menit
Boulettes de porc, semoule et carottes vapeur
45 Min
Omelette au poulet tandoori
40 min
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Boulettes de viande et riz au chou-fleur, sauce curry
1 godz. 5 min
Minipastillas au poulet
55 Min
Mijoté de dinde, légumes printaniers
40 min
Boulettes de bœuf à la mozzarella
35 Min