Wersje kompatybilne
Verrine de framboises et pastèque au sirop d'hibiscus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de framboises fraîches
- 125 g de sucre en poudre
- ½ sachet d'agar-agar (2 g env.)
- ½ pastèque de petite taille
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de fleurs d'hibiscus séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fromage blanc gourmand, pomme et miel
10 Min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Sorbet basilic aux éclats de fraise
3 Std. 20 Min
Guacamole avocat-banane et tartare de saumon à la coriandre
45min
Coupe glacée aux pêches et aux abricots
12 Std. 30 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Crème d'avocat coco et citron vert
20 Min
Mousse fromage blanc, mangue et coriandre
12 Std. 30 Min
Tiramisu pamplemousse et thé vert
3 Std. 30 Min
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min