Mug cake à la ricotta et aux myrtilles

Mug cake à la ricotta et aux myrtilles

2.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 tasses

Składniki

  • le zeste d'½ citron jaune non traité sans la partie blanche
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de farine de blé
    150 g
  • œufs
    2
  • de ricotta fraîche sans le petit lait
    100 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • de myrtilles fraîches
    80 g
  • sucre glace maison (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 tasse

Kalorie 287 kcal / 1201 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 5.6 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...