![Mug cake à la ricotta et aux myrtilles Mug cake à la ricotta et aux myrtilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/937C6BB7-F8F4-45AE-B180-E9B87BACE80B/Derivates/5B6AEC77-1FC9-4CE0-87F4-097AB38BE412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'½ citron jaune non traité, sans la partie blanche
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé
- 2 œufs
- 100 g de ricotta fraîche, sans le petit lait
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 80 g de myrtilles fraîches
- sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tasse
- Kalorie
- 1201 kJ / 287 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 godz. 30 min
Petits flans à la ricotta et aux fruits rouges
45 min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Flan au potiron et aux pommes
3 godz. 30 min
Clafoutis figues-amandes
50min
Clafoutis au fromage blanc, rhubarbe et safran
55 min
Gâteau sans farine aux noisettes
55 min
Crousti-moelleux aux pommes
1 godz.
Ciambella à l'eau
1 godz.
Clafoutis aux myrtilles
50min
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3 godz. 30 min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min