Mug cake à la ricotta et aux myrtilles

Mug cake à la ricotta et aux myrtilles

2.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 tasses

Składniki

  • le zeste d'½ citron jaune non traité sans la partie blanche
  • 80 g de sucre en poudre
  • 150 g de farine de blé
  • 2 œufs
  • 100 g de ricotta fraîche sans le petit lait
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
  • 80 g de myrtilles fraîches
  • sucre glace maison (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tasse

Białko 10.3 g
Kalorie 1201 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 52.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...