Cheesecake à la citrouille et aux épices

Cheesecake à la citrouille et aux épices

4.3 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 55 min
8 portions

Składniki

Le cheesecake
  • 85 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 1 orange non traitée
  • 170 g de biscuits secs type Petit Beurre ou Speculoos®
  • 300 g de fromage frais type Philadelphia®
  • 75 g de sucre
  • 2 œufs
  • 150 g de citrouille en purée
    150 g de chair de potiron, en purée
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 c. à café de noix de muscade en poudre
  • 1 goutte d'extrait de vanille
La finition
  • 50 g de chocolat noir détaillé en morceaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1517 kJ / 363 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 33.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...