Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cheesecake
- 85 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 1 orange non traitée
- 170 g de biscuits secs, type Petit Beurre ou Speculoos®
- 300 g de fromage frais, type Philadelphia®
- 75 g de sucre
- 2 œufs
-
150
g de citrouille en purée
lub 150 g de chair de potiron en purée - 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 goutte d'extrait de vanille
La finition
- 50 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1517 kJ / 363 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake au chocolat, nappage à la guimauve
1 Std. 30 Min
Galette tout chocolat
1h 35min
Croustillant au chocolat comme un whoopie pie
1 Std.
Velouté de patate douce au lait de coco, volaille sauce poulette et papillote de poires au chocolat
45 Min
Galette des Rois pistache griotte
1 Std. 20 Min
Gâteau vapeur à l'orange
40 Min
Galette des Rois mangue-chocolat
1 Std. 40 Min
Tartelette aux fruits rouges
1 Std.
Muffins pomme butternut
1h 25min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 godz. 30 min
Brownie à la betterave
40 Min
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1h 45min