Two Pound Apple Pie

Two Pound Apple Pie

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 slices

Składniki

Pie Crust
  • all-purpose flour plus extra to dust
    4 oz
  • unsalted butter cold, cut into pieces
    4 oz
  • salt
    ½ tsp
  • water
    2 oz
Filling
  • water
    24 oz
  • lemon juice
    1 oz
  • Granny Smith apples cored and ends trimmed
    32 oz
  • unsalted butter cut into pieces
    8 oz
  • brown sugar
    4 oz
  • pure vanilla extract
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground nutmeg
    1 tsp
  • all-purpose flour
    4 tbsp
  • salt
    ½ tsp
  • caramel sauce to serve (see Tip)

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 756 kcal / 3163.2 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 48.4 g
Węglowodany 79.4 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Sód 30.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...