
Wersje kompatybilne
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables (TM5 Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g light sesame oil
lub 30 g peanut oil - 100 g yellow onion halved
- 155 g carrots cut into large pieces (4 cm)
- 160 g bacon cubed, or 160 g Canadian bacon, cubed (see Tip)
- 30 g soy sauce to taste
- 2 tsp sugar (opcjonalnie)
- 4 large eggs
-
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste (opcjonalnie)
lub 1 stock cube (opcjonalnie) -
360
g white short-grain rice (18-20 min cooking time)
lub 360 g long-grain rice (18-20 min cooking time) - 1220 g water
- 400 g mixed vegetables e.g. broccoli in small florets, frozen peas, cauliflower in small florets, green beans cut into pieces (2½ cm), zucchini, cubed (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 440 kcal / 1844 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 54 g
- Błonnik
- 4.2 g