Wersje kompatybilne
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables (TM5 Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g light sesame oil
lub 30 g peanut oil - 100 g yellow onion, halved
- 155 g carrots, cut into large pieces (4 cm)
- 160 g bacon, cubed, or 160 g Canadian bacon, cubed (see Tip)
- 30 g soy sauce, to taste
- 2 tsp sugar (opcjonalnie)
- 4 large eggs
-
1
heaping tsp homemade vegetable stock paste (opcjonalnie)
lub 1 stock cube (opcjonalnie) -
360
g white short-grain rice (18-20 min cooking time)
lub 360 g long-grain rice (18-20 min cooking time) - 1220 g water
- 400 g mixed vegetables, e.g. broccoli in small florets, frozen peas, cauliflower in small florets, green beans cut into pieces (2½ cm), zucchini, cubed (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 440 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 Std.
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables
30min
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 Min
Chicken and Farro Harvest Salad
1h 45min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45min
Lemonade (TM5 Metric)
10 Min
Frozen Fruit Sorbet (TM6 Metric)
5 Min
Southwest Quinoa
40min
Chicken and Quinoa Salad
50min
Braided Milk Bread
2 Std. 20 Min
Berry Dream
10 Min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6 Metric)
45min