Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 20 g di amido di mais (maizena)
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di crema inglese al cioccolato
15 Min
Mattonella di strüdel
20u.
Salsa della nonna
3 Std. 30 Min
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11 Std. 20 Min
Budino di ricotta
5u. 45min
Creme brûlée (senza lattosio)
25 Min
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 Min
Torta langotta di Luca Montersino
1 Std. 15 Min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24u. 30min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Besciamella veloce
15 Min