Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente a pezzi
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna (35% di grassi)
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero + q.b. per spolverizzare
- 20 g di amido di mais (maizena)
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 1 pizzico di sale
- ½ arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 10 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10 Std. 45 Min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Crostata al limone
1 godz. 15 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Coppa fredda di crema e fragole
2h 45 min
"Finta" cheesecake
1 godz. 55 min
Bianco e nero con noci e miele
3h 20min
Cheesecake cioccolato e caffè
2 godz. 40 min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30 min
Panna cotta danese
8 godz. 25 min
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1h 35 min