Crema catalana al cioccolato

Crema catalana al cioccolato

3.8 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g cioccolato fondente a pezzi
  • 400 g di latte intero
  • 100 g di panna (35% di grassi)
  • 4 tuorli
  • 100 g zucchero + q.b. per spolverizzare
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 1 pizzico di sale
  • ½ arancia preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
  • 10 g di cacao amaro in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 2163 kJ / 517 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...