Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di riso
- 50 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 200 g di farina + q.b. per infarinare
- 120 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 50 g di biscotti secchi
- 400 g di mele sbucciate e prive di torsolo, a pezzi
- 50 g di zucchero
- ½ limone, il succo
- 1 pizzico di cannella in polvere a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti integrali arancia e limone
1 godz. 30 min
Biscotti intrecciati (di Erica Liverani)
1h 20min
Crostata di mele
1 Std. 5 Min
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Quadrotti alla frutta (senza lattosio)
1 godz.
Crostata d'inverno alle castagne
1 godz. 50 min
Muffin noci e mele renette
50 min
Biscotti zaeti
55 min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1 godz. 10 min
Pinza
50 min
Crostata mele e cannella
1h 20min
Strudel di mele
1 Std. 35 Min