Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di riso
- 50 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 200 g di farina + q.b. per infarinare
- 120 g di burro morbido a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 2 tuorli
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 50 g di biscotti secchi
- 400 g di mele sbucciate e prive di torsolo, a pezzi
- 50 g di zucchero
- ½ limone, il succo
- 1 pizzico di cannella in polvere a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 488 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Strüdel ai frutti di bosco
2j
Zuppa inglese al forno
3 godz. 25 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Streusel alle fragole (senza glutine)
2j
Sbriciolata con farina di grano saraceno e confettura di ciliegie (senza glutine)
1h 10 min
Brioches senza burro
4 Std.
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20 min
Sbriciolata integrale con composta di mele e uvetta
1h 10 min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Crostata mele e cannella
1j 20 menit
Strudel di mele
1 godz. 35 min