Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 170 g di farina + q.b. per infarinare
- 30 g di farina di castagne
- 70 g di zucchero
- 100 g di burro freddo a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 uovo
Farcitura
- 2 arance
- 1 banana
- 400 g di confettura di marroni
- 350 g di ananas in scatola al naturale
- 4 gherigli di noci
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 849 kJ / 203 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Torta di mele
1 godz.
Salsa alle ciliegie e sciroppo di carrube
1 godz.
Baci di dama
1h 30min
Calzone dolce di ricotta
1h 40min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Salsa all'arancia
25min
Torta raw all'arancia e mandorle
1h 30min
Ravioli al radicchio
1h 10min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta di castagne integrale
1h 30min
Torta di mele e nocciole
1 godz.