Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco
- 130 g di zucchero
- 100 g di burro morbido a pezzi piccoli
- 3 tuorli
- 400 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 80 g di crema gianduia
- 30 g di mandorle a bastoncini
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Ciambella farcita allo yogurt
2h
Focaccia dolce veneta (Fugassa)
7 Std.
Gubana
3 godz. 45 min
Torta di mandorle e cioccolato
1h 30 min
Focaccia dolce alle nocciole
1h 45 min
Pane del vescovo
1h
Torta di rose
2h
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1h 20min
Treccia molisana pasquale
4h 30 min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Focaccia dolce
45 min